Schorsing opheffen

Wilt u met u voertuig de openbare weg weer op, dan kunt u de schorsing opheffen bij de RDW. De schorsing vervalt automatisch na een jaar, maar u kunt dus ook vroegtijdig de schorsing opheffen. Dit kost u geen geld. De RDW bekijkt de aanvraag meteen en binnen vijf werdagen heeft u een nieuw Tenaamstellingsbewijs in huis. Hiervoor hoeft u niks te betalen. Als u gebruik wilt maken van de openbare weg met u voertuig dan moet u van het kenteken bewijs allebei de delen kunnen tonen het voertuigbewijs (1A) en Tenaamstellingsbewijs (1B).

Als u in het buiten land woont kunt u geen nieuw Tenaamstellingsbewijs ontvangen, omdat de RDW de tenaamstellingsbewijzen niet verstuurt naar het buitenland. Als u een correspondentieadres heeft in Nederland dan moet u voor dit adres een gemotiveerd schriftelijk verzoek opsturen naar de RDW.

Na de schorsing bent u als eigenaar van het voertuig weer aansprakelijk voor de voertuigverplichtingen. U moet het voertuig weer minimaal WA verzekeren en de motorrijtuigbelasting betalen. Als het voertuig ouder is dan 4 jaar moet u ook weer het voertuig APK keuren. U krijgt automatisch weer een rekening van de belastingdienst om de motorrijtuig belasting te betalen.

BELANGRIJK

Als de schorsing word opgeheven binnen drie maanden vanaf de start van de schorsing dan krijgt u een naheffing van de belastingdienst. Dit geldt voor particulieren. Voor zware bedrijfsauto’s geldt een periode van 1 maand. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.belastingdienst.nl zoekterm: schorsen.

U kunt online de schorsing van het voertuig opheffen. Hiervoor heeft u een DigiD inlogcode nodig. Het is handig om voor de controle van de gegevens die u invoert uw e-mailadres en u kentekenbewijs bij de hand te hebben. Mocht u op basis van bovenstaande geen gebruik kunnen of willen maken van deze online dienst, dan kunt u terecht op een van de grotere postkantoren/ TNT-postkantoren om uw schorsing te beëindigen.

DigiD
Voor het gebruik van deze dienst dient u ingelogd te zijn. U kunt inloggen met uw DigiD inlogcode. Na het selecteren van de dienst, wordt dit automatisch aan u gevraagd. Voor informatie over DigiD kijk op: www.DigiD.nl

DigiD (spreek uit: ‘Die-gie-dee’) staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

Sponsored Links